14 oktober International Pinotage Day

October 13, 201714 oktober is wereldwijd de Internationale Dag van Pinotage!

Van 13 t.e.m 16 oktober 10% korting op onze pinotages met code PINOTAGE bij het afrekenen!

Soms wordt Pinotage met de volgende kwinkslag omschreven: “Pinotage is de zoon wiens aristocratische moeder (Pinot Noir) verliefd werd op een echte armoezaaier (Cinsaut)…” De druif is ontstaan in 1928, toen de Zuid-Afrikaanse professor Perold een kruising maakte tussen de nobele Pinot Noir druif en Cinsaut Noir, toen gekend onder de naam Hermitage. Zo creëerde hij de typisch rode Zuid-Afrikaanse druif ‘Pinot-age’.

Een lekkere Pinotage maken, blijft een uitdaging. In het verleden had deze druif niet altijd een goede reputatie. Dit veranderde sterk toen wijnmakers zich realiseerden dat ze de opbrengst laag moesten houden. Tenslotte is één van de ouders Pinot Noir. Terroir is allesbepalend, ook voor deze druif: als de druif op de juiste plek staat, dan krijg je ongelooflijke kwaliteit.

Pinotage bestaat vandaag in verschillende stijlen: van krachtig, houtgelagerde cuvées tot lichtere wijnen vol rood fruit en sappige tannines.

Food pairing?

In Zuid-Afrika zweren ze bij Pinotage met een lekkere braai van kudu of struisvogel. Vertaald naar onze contreien:  een winterbarbecue met een gerijpt stuk rood vlees vraagt om een lekker glas Pinotage.

Of combineer met zacht roze vlees zoals lam of kalfsvlees voor de gerijpte cuvées, zoals Jacobsdal of een lichter type zoals Hill & Dale. Een stevige Pinotage, zoals Stellenzicht Golden Triangle of Fleur du Cap Unfiltered Pinotage vragen om een gebakken of gegrild rood vlees, of haarwild (hert, springbok of everzwijn) en kan ook met pittige saus.

Bekijk hier ons aanbod pinotages nu aan 10% korting 
Also in Nieuws & Events

Openingsuren op zondag tijdens Eindejaarsperiode

November 29, 2017

Bekijk onze openingsuren op zondag van 12 tot 31 december voor onze winkel in Sint-Martens-Latem 

Lees verder

Lia Poveda (Bouchard Finlayson) te gast op onze degustatie 25 november

October 31, 2017

Op 25 november zal Lia Poveda, de Global Ambassador van Bouchard Finlayson, persoonlijk de cuvées van het wijnhuis presenteren tijdens onze Eindejaarsdegustatie.

Lees verder

300 beste wijnen beneden de € 15,00 (Frank Van der Auwera) - Stellenzicht Golden Triangle Pinotage 2014

October 31, 2017

Deze wijn kreeg bovendien een 'oscar', dwz het is een troetelfles, een verrassing qua prijs, afkomst of originaliteit die een duwtje in de rug verdiend.

Lees verder

Schrijf in op onze emails

Ontvang informatie over onze promoties, Wijnhuis van de Maand en nieuwe wijnen in ons aanbod.