Hannibal Bouchard Finlayson 2011 - DS Magazine 5 maart

De volledige recensie: HANNIBAL BOUCHARD FINLAYSON 2011

In Zuid-Afrika wordt volop geëxperimenteerd met nieuwe samenstellingen. Niet alleen worden er heel mooie bordeauxblends gemaakt, ook de beste Italiaanse en mediterrane druiven worden versneden tot één wijn. Een hoogst gewaagde mix is 51% sangiovese, 13% pinot noir, 13% shiraz, 13% mourvédre, 6% nebbiolo en 4% barbera. De kwaliteit is ronduit uitstekend. Je ruikt meteen de bourgogne-inslag met ledertoetsen, klein rood fruit zoals framboos en aardbei, gekonfijte kers en zachte kruiden. De medium gevulde kleur met een lichte evolutie benadrukt de opmerkelijke stijl, opnieuw verwijzend naar Bourgogne. De ragfijne zuren en zeer sappige materie, met opulente zachte tannine en een zoete finish, vormen een perfecte balans die zich doorzet van begin tot eind. Uitstekend bij fijn rood vlees. *****

Te koop bij Rouseu Wijnen, Sint-Martens-Latem, 09/222.34.45, www.rouseu.be voor 28,20