Hannibal Bouchard Finlayson 2011 - DS Magazine 5 maart

February 23, 2017

De volledige recensie: HANNIBAL BOUCHARD FINLAYSON 2011

In Zuid-Afrika wordt volop geëxperimenteerd met nieuwe samenstellingen. Niet alleen worden er heel mooie bordeauxblends gemaakt, ook de beste Italiaanse en mediterrane druiven worden versneden tot één wijn. Een hoogst gewaagde mix is 51% sangiovese, 13% pinot noir, 13% shiraz, 13% mourvédre, 6% nebbiolo en 4% barbera. De kwaliteit is ronduit uitstekend. Je ruikt meteen de bourgogne-inslag met ledertoetsen, klein rood fruit zoals framboos en aardbei, gekonfijte kers en zachte kruiden. De medium gevulde kleur met een lichte evolutie benadrukt de opmerkelijke stijl, opnieuw verwijzend naar Bourgogne. De ragfijne zuren en zeer sappige materie, met opulente zachte tannine en een zoete finish, vormen een perfecte balans die zich doorzet van begin tot eind. Uitstekend bij fijn rood vlees. *****

Te koop bij Rouseu Wijnen, Sint-Martens-Latem, 09/222.34.45, www.rouseu.be voor 28,20




Also in News & Events

14 oktober International Pinotage Day

October 13, 2017

14 oktober is wereldwijd de Internationale Dag van Pinotage! 

Pinotage bestaat vandaag in verschillende stijlen: van krachtig, houtgelagerde cuvées tot lichtere wijnen vol rood fruit en sappige tannines.

Continue Reading

Meet us at Megavino in Brussels 20-23rd October!

October 05, 2017

From October 20th to 23th, we will present a delicious selection of South African and Californian wine, with among others our interesting Pinotages and Zinfandels. 

Continue Reading

Avondale tasting with Jonathan Grieve on 20 & 21st October

October 05, 2017

Owner Johnathan Grieve will meet you on Friday 20 and Saturday 21 October for a tasting at Megavino in Brussels Expo. Experience his extraordinary passion for pure wine!

Continue Reading