De volledige recensie: HANNIBAL BOUCHARD FINLAYSON 2011
In Zuid-Afrika wordt volop geëxperimenteerd met nieuwe samenstellingen. Niet alleen worden er heel mooie bordeauxblends gemaakt, ook de beste Italiaanse en mediterrane druiven worden versneden tot één wijn. Een hoogst gewaagde mix is 51% sangiovese, 13% pinot noir, 13% shiraz, 13% mourvédre, 6% nebbiolo en 4% barbera. De kwaliteit is ronduit uitstekend. Je ruikt meteen de bourgogne-inslag met ledertoetsen, klein rood fruit zoals framboos en aardbei, gekonfijte kers en zachte kruiden. De medium gevulde kleur met een lichte evolutie benadrukt de opmerkelijke stijl, opnieuw verwijzend naar Bourgogne. De ragfijne zuren en zeer sappige materie, met opulente zachte tannine en een zoete finish, vormen een perfecte balans die zich doorzet van begin tot eind. Uitstekend bij fijn rood vlees. *****
Te koop bij Rouseu Wijnen, Sint-Martens-Latem, 09/222.34.45, www.rouseu.be voor 28,20
Vanaf 13 mei kan u opnieuw terecht in onze winkel. Afhalingen kunnen in onze winkel van woensdag tot zaterdag van 10u tot 12.30u en 13.30u tot 18u. U kunt ook een afspraak maken op maandag of dinsdag, mail of bel ons gerust.